FITTu’ generator de schimbare

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) își extinde echipa și caută tineri cu dorință de schimbare și energie pentru a face bine în comunitate. Astfel, după crearea celor 5 centre de tineret în cartierele timișorene, prin cadrul proiectului Youth Centers UP, a apărut natural nevoia de extindere a echipei de tineri care creează și duc mai departe #magiaFITT în aceste spații.

Astfel, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) dă start proiectului FITT-up, finanțat prin Corpul European de Solidaritate, care își propune să ofere tinerilor care întâmpină dificultăți în intrarea pe piața muncii șansa de a dobândi experiență profesională, crescându-le astfel gradul de angajabilitate  și creând noi oportunități pentru tinerii timișoreni. Astfel, suntem în căutarea unor tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani din Timișoara sau din orice alt colț al țării (dispuși să își schimbe domiciliul) și din alte țări UE, care întâmpină obstacole economice, sociale, educaționale, culturale sau de alt fel, care doresc să beneficieze pe experiența lucrului într-un context cu și despre tineri, pentru un an de zile, cu posibilitatea continuării după încheierea proiectului.

În cadrul FITT-up s-au creat 7 categorii de joburi pentru 21 de tineri – 11 din România și 10 cetățeni ai altor țări din UE, în diferite domenii, precum marketing și PR, resurse umane, financiar, media, artistic, producție și logistică, lucrător de tineret. Mai mult decât atât, posturile create sunt poziții destinate implementării proiectelor destinate tinerilor, dar și organizării de evenimente culturale. Tinerii se vor bucura de ajutorul unui mentor pe fiecare domeniu, care îi va ajuta în procesul de integrare și îi va sprijini pe tot parcursul activității.

Activitatea principală se va desfășura la Casa Tineretului și în cele 5 centre de tineret. Jobul poate fi full-time (8 ore) pentru cei care au finalizat studiile (cu sau fără BAC/licență/disertație susținute) și au maximum 24 de ani sau part-time (2-4 ore) pentru cei care încă studiază și au vârsta de maximum 30 de ani, cu un program de 5 zile pe săptămână.

Aplicațiile se pot trimite până la data de 30 septembrie, iar mai multe detalii despre proiectul FITT-up și despre joburile scoase la concurs, găsiți pe site-ul fundației: www.fitt.ro .

„Prin intermediul FITT-up creștem capacitatea de funcționare a FITT și în același timp oferim experiența primului loc de muncă pentru 21 de tineri în situație de risc (români și internaționali). Pozițiile pe care le-am gândit în cadrul proiectului sunt în domeniul culturii, al lucrului cu tinerii sau activități suport. Inițial, proiectul a fost gândit pentru asigurarea resursei umane în timpul anului de Capitală Europeană, însă acum ne oferă posibilitatea de a construi pentru 2023, anul în care ne dorim să fim una dintre cele mai pregătite organizații din Timișoara.” – Mihai VILCEA, președinte Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.