Firma lugojeană LC Electronic, preluată de grupul german Weidmüller, cu afaceri de peste 800 milioane de euro

Grupul Weidmüller, cu sediul în Detmold, Germania, care este lider pe piața internațională în domeniul conectivității industriale și al automatizării și care anul trecut a avut afaceri de 823 milioane de euro și 4.900 de salariați la nivel global, a preluat compania LC Electronic din Lugoj, construită de Ioan Covaci și Vasile Covaci.

Prin această operațiune, Weidmüller își extinde prezența în România, grupul deținând deja o unitate de producție lângă Baia Mare, sub brandul Weidmüller Interface România, anunță Profit.ro.

Cu afaceri de 7,4 milioane de lei și peste 130 de salariați în 2017, LC Electronic a fost înființată în anul 1994 și are ca obiect de activitate fabricarea subansamblurilor electronice (module). Compania a pornit la drum cu 6 angajati, dezvoltându-se ulterior, după ce a cumpărat, la începutul anului 1999, un teren de circa 12.000 metri pătrați. La finele acelui an a construit și o hală de 800 metri pătrați ca spațiu de producție. În 2004, numarul angajaților a crescut la 90 de persoane. În 2008 a construit încă o hală de producție, cu o suprafață de 1.440 metri pătrați, iar în 2011 a construit o nouă hală, de 1.000 metri pătrați. Unul dintre clienții importanți este firma ART GmbH din Hockenheim (Germania), cu care a început colaborarea în 2008.

 

(Sursa: Profit.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.