Finanțare de 53 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de gaze naturale în Țara Făgetului

Vești bune pentru locuitorii din orașul Făget și alte 12 comune din zona de est a județului Timiș.

Unitățile administrativ-teritoriale din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Timiș Est vor beneficia de o finanțare de 53 de milioane de lei, prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, pentru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

„După o muncă care s-a întins pe durata a 4 ani de zile, UAT-urile din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Timiș Est, vor avea o rețea de gaze naturale care va deservi partea de est a județului Timiș. A fost publicat Ordinul de Ministru privind investițiile în rețeaua de gaze naturale prin programul Anghel Saligny, iar cei 53 de milioane de lei reprezintă o sumă record pentru Țara Făgetului. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără o colaborare între primari, Consiliul Județean și factorii de decizie de la nivel național, iar pe această cale țin să aduc mulțumiri primarilor pentru implicare, domnului Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru sprijinul acordat, și, nu în ultimul rând, domnului Călin Dobra, cel care a fost inițiatorul acestui proiect. Totodată, trebuie să ne arătăm recunoștința în fața domnului Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, care a înțeles care este importanța acestei investiții pentru estul județului și ne-a oferit sprijinul său necondiționat, fără de care, acest proiect ar fi avut șanse minime de reușită. Urmează ca în perioada imediat următoare să semnăm contractul de finanțare, iar anul viitor să putem scoate la licitație execuția lucrărilor”, a anunțat Silviu Dumitrescu, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Timiș Est.

Din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Timiș Est fac parte următoarele unități administrativ-teritoriale: Făget, Curtea, Margina, Fârdea, Dumbrava, Bârna, Mănăștiur, Bethausen, Traian Vuia, Balinț, Coșteiu, Ohaba Lungă și Bara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.