Finanțare aprobată! 5.000.000 de lei pentru modernizarea iluminatului public din Lugoj

Sistemul de iluminat public din Lugoj va fi modernizat prin înlocuirea vechilor lămpi cu corpuri de iluminat cu LED, precum și instalarea unor sisteme de dimare/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv.

Finanțarea solicitată de Primăria Lugoj, prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public al Administrației Fondului pentru Mediu, a fost aprobată.

Valoarea totală a investiției este de 6.000.000 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 5.000.000 de lei.

Reprezentanții Primăriei Lugoj au anunțat că prin această investiție se va interveni la jumătate din sistemul public de iluminat din municipiu, iar pentru cealaltă jumătate va fi depusă, în această lună, o nouă cerere de finanțare, astfel încât, la sfârșitul anului 2023, iluminatul public din Lugoj să fie integral modernizat.

Pentru finanțarea obținută, procedurile de licitație a lucrărilor de execuție sunt în fază finală, astfel că lucrările efective vor începe cel târziu în luna martie a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.