Festivalul Național de Teatru Școlar „G. A. Petculescu”, la cea de-a XV-a ediție

La Lugoj va avea loc, în perioada 20-22 iunie, cea de-a XV-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar „G. A. Petculescu”.

Manifestarea, organizată de Clubul Copiilor Lugoj în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, reunește trupe de teatru din Sighișoara, Călărași, Buzău, Făgăraș și Lugoj.

Spectacolele se vor desfășura în ziua de 21 iunie, începând cu ora 10:30, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Pe lângă reprezentația scenică, trupele prezente vor participa și la diferite work-shop-uri cu tematică specifică.

Festivalul îl comemorează pe fondatorul primei societăţi de teatru în limba română din Banat şi Transilvania, George Augustin Petculescu, care, din anul 1878, a străbătut cu trupa sa întreg spaţiul mioritic din partea de est a Imperiului Austro-Ungar, având deseori dificultăţi cu autorităţile maghiare pentru aprobarea apariţiilor pe scenă în limba română.

„Festivalul <G.A. Petculescu> se bucură deja de recunoaştere naţională, îndeosebi graţie calităţii ediţiilor precedente. Manifestarea dă ocazia copiilor să-şi materializeze dragostea pentru dramaturgie în forma cea mai adecvată: în cadrul unui spectacol. În plus, emulaţia creată este de natură să-i încurajeze să se perfecţioneze. În acelaşi timp, festivalul este un prilej şi pentru comunitatea locală să aprecieze arta dramatică. Așteptăm câți mai mulți lugojeni iubitori de artă dramatică să ne fie alături în data de 21 iunie, la sala Teatrului Municipal <Traian Grozăvescu> pentru a urmării spectacolele pregătite, intrarea fiind liberă”, a declarat coordonatorul festivalului, prof. Silviu Boian.

Lugoj Expres Festivalul Național de Teatru Școlar „G. A. Petculescu”, la cea de-a XV-a ediție teatru școlar G.A. Petculescu festival Clubul Copiilor Lugoj Banat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.