Festivalul de Film Central European Timișoara revine, cu două pelicule, la Lugoj

Festivalul de Film Central European Timișoara revine la Lugoj, la Cinema Bela Lugosi, în zilele de 4 și 5 septembrie, cu două filme care trebuie văzute: „Aurora Borealis/Aurora Boreală. Luminile Nordului” și „Coborâm la prima”. 

Tema din acest an a festivalului este Uniri/Despărțiri. Pe lângă sensul istoric, acela al Marii Unirii de la 1918, tema are și puternice incursiuni creative, sociale, emoționale. Astfel, uniri pot fi întâlnirile dintre regizori și actori în plăsmuirea unui film apreciat de critici și public sau mai pot fi și conexiunile dintre ecran și spectatori, prin filme-metafore ale lumii în care trăim.

Intrarea la cele două proiecții este liberă.

Festivalul de Film Central European este realizat de Asociația Eurofest, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Primăriei Timișoara și Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Institutului Cultural Român, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România și al Federației Comunităților Evreiești.

Lugoj Expres Festivalul de Film Central European Timișoara revine, cu două pelicule, la Lugoj proiecții Luminile Nordului film Festivalul de Film Central European festival Coborâm la prima cinema Bela Lugosi Aurora Boreală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.