Festivalul – concurs regional de teatru școlar „G.A. Petculescu”

Clubul Copiilor Lugoj organizează, în perioada 23-25 noiembrie 2023, cea de-a XVIII – a ediție a Festivalului – concurs regional de teatru școlar „G.A. Petculescu”. 

Festivalul este organizat în colaborare cu Asociația Smart Kreativ, cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, al Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” Lugoj și al sponsorilor, printr-un proiect finațat din bugetul local al municipiului Lugoj.

La această ediție participă trupe de teatru ale cluburilor și palatelor copiilor din Sighișoara, Iași, Făgăraș, Sântana și Lugoj. 

Spectacolele vor avea loc în ziua de 24 noiembrie, începând cu ora 10:30, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Festivalul îl comemorează pe fondatorul primei societăţi de teatru în limba română din Banat şi Transilvania, George Augustin Petculescu, care din anul 1878 a străbătut cu trupa sa întreg spaţiul mioritic românesc din partea de est a Imperiului Austro-Ungar, având deseori dificultăţi cu autorităţile maghiare pentru aprobarea apariţiilor pe scenă în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.