Femeia care a venit din Italia și a mințit autoritățile la intrarea în țară, cercetată penal de procurorii lugojeni

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au în lucru un dosar de cercetare penală având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Urmărirea penală a fost începută în cazul femeii de 38 de ani, din Gorj, care a fost depistată pe raza municipiului Lugoj după ce s-a întors din Italia, iar la intrarea în țară, la triajul epidemiologic, a declarat că vine din Germania. Femeia a ajuns până la Lugoj după ce a călătorit cu trei autocare.

“La data de 19.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj dosarul penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Prin Ordonanţa din data de 16.03.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicre a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că, în  data de 13.03.2020 numita C.R.R. s-a întors din Italia (Provincia Bolzano), dintr-o zonă cu risc de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), iar la punctul de trecere a frontierei Nădlac a declarat că vine din Germania, ascunzând faptul că vine dintr-o zonă puternic afectată de virusul susmenţionat, existând riscul de răspândire a respectivei boli. Menţionăm că deplasarea a făcut-o cu un autocar, fiind depistată de lucrătorii Poliţiei Municipiului Lugoj în staţia de debarcare/îmbarcare persoane de pe strada Coloman Wallisch din Lugoj. În continuare organele de cercetare penală vor efectua cercetări cu privire la infracțiunea susmenționată”, au anunțat reprezentanții Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.