Expoziție itinerantă: „Manualele școlare ale moșilor noștri”

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj în colaborare cu Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș propun publicului lugojean o inedită expoziție itinerantă, cu titlul „Manualele școlare ale moșilor noștri”.

„Vizitatorii vor putea descoperi în vitrinele noastre expoziționale cărţi unicat tipărite în perioada 1845-1927: Abecedarul editat de marele povestitor Ion Creangă, Abecedarul lui Alexandru Odobescu, un manual şcolar datat la 1881 dar și altele tipărite în perioada interbelică în limba latină, maghiară, gemană sau franceză, vechi programe școlare și obiecte tridimensionale – tăbliță de scris, clopoțel școlar, cărți poștale muzicale. Colecționate de-a lungul timpului de prof. Gheorghe Rancu şi de istoricul caransebeșean Constantin Brătescu, o parte din aceste valoroase exponate aparțin Asociaţiei BanatCult din Valea Almăjului”, a declarat Daciana Vuia, directorul Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj.

Muzeul lugojean va expune din patrimoniul său, caiete școlare, datate 1874-1875, care au aparținut familiei avocatului George Dobrin, dar și vechi tăblițe și instrumente de scris.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 26 februarie 2020, ora 13.00, la Muzeul din Lugoj.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 februarie – 20 martie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.