Expoziție de mărțișoare, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj sărbătorește începutul primăverii printr-o expoziție de mărțișoare, care va fi vernisată marți, 28 februarie, la ora 11.00.

Folosind materiale neconvenționale, reciclabile, mărțișoarele au fost realizate de preșcolarii Grădiniței P.P Nr. 2 Lugoj – Structura PP1, de elevii Școlii Gimnaziale ”Filaret Barbu” și de elevii Școlii Gimnaziale ”Eftimie Murgu”.

Îndrumați de  cadre didactice care le-au încurajat creativitatea și imaginația –  Narghita Iorga și Simona Fanu de la Grădinița P.P Nr. 2 Lugoj (structură a Grădiniței P.P Nr. 2), Andreea Borca de la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” și Adina Crișan de la Școala Gimnazială ”Filaret Barbu” –  elevii au relizat mărţişoare, cu iscusință, în acest ajun de primăvară.

Manifestarea face parte dintr-un amplu proiect de parteneriat intitulat Istorie și tradiție, încheiat între cele patru instituții, prin care sunt promovate valorile istorice și culturale locale.

Străvechea poveste a mărțișorului, cu semnificații ancestrale și putere magică, va fi depănată de muzeograful Daciana Vuia, marți, 28 februarie, ora 11.00, la muzeul lugojean.

Pentru că fără mărțișoare, nu vine primăvara, publicul lugojean este invitat să admire creaţiile originale ale copiilor, în perioada 28 februarie – 10 martie 2023, în cadrul expozițiilor muzeului lugojean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.