Explozie într-o garsonieră din Lugoj! O tânără a suferit arsuri și a fost transportată la spital. Zeci de persoane s-au autoevacuat

Explozie puternică, vineri seara, puțin înainte de ora 20, într-o garsonieră de la primul etaj al unui bloc situat pe Aleea Brazilor, din Lugoj.

Explozia nu a fost urmată și de un incendiu, dar o tânără, în vârstă de aproximativ 23 de ani, a ajuns la spital cu arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului.

La locul deflagrației a intervenit Detașamentul de Pompieri Lugoj, cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de Salvare și Intervenție la înălțimi, plus o ambulanță S.M.U.R.D tip B, cu un efectiv de 10 subofițeri conduși de şeful de gardă.

Totodată, au fost alertate și autoritățile locale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență precum Delgaz Grid, E-Distribuție, Inspectoratul de Stat in Construcții.

Conform reprezentanților ISU Timiș, explozia s-a produs în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa apartamentului și geamul.

În interiorul apartamentului se afla o persoană de sex feminin, de aproximativ 23 ani, ce prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului. Aceasta a fost predată de echipajul S.M.U.R.D unui echipaj S.A.J cu medic, sosit ulterior la locul intervenției. Victima a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Lugoj.

Din interiorul imobilului cu patru etaje s-au autoevacuat aproximativ 40 locatari.

 

(Foto: ISU Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.