Experiențe europene la HasdeEU

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au beneficiat, la începutul lunii octombrie 2022, de activități de învățare alături de elevi din Italia, Spania și Franța.

În perioada 3 – 7 octombrie 2022, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au participat la o mobilitate în Italia, la Instituto di Istruzione Superiore Vittorio Emanuele II – Ruffini din Genova. Alături de colegii lor din peninsulă, elevii din România au învățat despre cultura și civilizația italiană, au comparat sistemul de educație din România și sistemul de educație din Italia, au participat la activități civice și ecologice, au vizitat diverse obiective culturale și istorice din Genova. participând la această mobilitate, elevii de la Hasdeu și-au dezvoltat competențele civice și și-au dezvoltat abilitățile de comunicare în limba italiană.

În aceiași perioadă (3-8 octombrie 2022), nouă elevi de la IES Frederica Montseny din Burjassot (Valencia, Spania) au  participat la activități de învățare alături de elevi români de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. Elevii spanioli au asistat la diverse ore, alături de elevii români, s-au implicat în activități extrașcolare și au vizitat Alba-Iulia și Timișoara.

Între 10 și 14 octombrie 2022, 15 elevi și patru profesori de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța) au participat la o mobilitate Erasmus la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. Activitățile de învățarea din cadrul acestei mobilități au avut un puternic caracter practic și au contribuit la dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză și franceză a participanților. De asemenea, elevii francezi au vizitat Timișoara și au participat la o excursie de o zi pe cheile Nerei.

În timpul acestor mobilități, elevii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj au fost preocupați să transmită colegilor spanioli, francezi și italieni informații despre istoria, cultura și civilizația românească.

Aceste activități s-au desfășurat în cadrul Acreditării Erasmus+ obținute de Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj în perioada 2021-2027.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.