Eveniment muzical, la Teatrul „Traian Grozăvescu”: Istoria Tangoului

Asociația SPACETRIP invită îndrăgostiții muzicii de calitate și iubitorii de tangou să se alăture unei seri magice la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj, luni, 13 noiembrie 2023, începând cu ora 19.00.

Concertul “Istoria Tangoului” va fi un eveniment ce va aduce laolaltă artiști instrumentiști profesioniști (două viori, violă, violoncel, acordeon), promițând o incursiune muzicală în lumea fermecătoare a tangoului.

Acest eveniment deosebit va fi susținut de cinci artiști instrumentiști talentați, care vor crea o atmosferă încântătoare cu sunetele instrumentelor lor; un cvartet clasic de coarde căruia i se alătură acordeonul, ce dă amprenta specifică a tangoului.

Repertoriul concertului cuprinde piese remarcabile din universul tangoului, printre care se numără “Liberatango,” “Oblivion,” “Adios Nonino” (Astor Piazzolla), “Por una Cabeza” (Gardel), “Underground Tango” (Goran Bregović), și multe altele. Istoria tangoului este o istorie “de poveste” încărcată cu multă ficțune și cu o călătorie în spațiu – din Buenos Aires la Londra și Paris și din țările Americii latine a sec. XIX la “tango nuevo” din anii 1950. De la tangoul născut în periferiile Buenos Aires-ului la saloanele europene și înapoi în Buenos Aires în “epoca de aur” a dansului marcată de compozițiile lui Carlos Gardel, sonoritățile se rafinează, iar muzica devine una sofisticată fără să elimine pasiune inițială.

Aceste compoziții vor fi interpretate cu pasiune și virtuozitate de tinerii muzicieni Laura Ristici-Roman (vioara I), Iolanda Bayacsay (vioara II), Cătălina Capatina (violă), Anca Lăzărescu (violoncel), Marko Ristic (acordeon), oferind publicului o experiență muzicală memorabilă.

“Un element deosebit al acestui eveniment este modul în care va fi prezentată evoluția acestui gen muzical fascinant. Pe parcursul concertului, publicul va avea ocazia să se delecteze cu imagini sugestive ce vor fi proiectate pe un ecran propunând astfel combinarea percepției sonoră cu cea vizuală. Aceste imagini vor ilustra istoria și evoluția tangoului, aducând în prim-plan aspecte esențiale ale acestui gen muzical încântător. “Concertul “Istoria Tangoului” se dorește a fi o experiență completă, care nu doar va încânta auditiv, ci și vizual înscriindu-se în tentințele actuale de corelare a concertului cu desfășurarea filmică de pe ecran”, transmit organizatorii evenimentului.

Intrarea este liberă! Proiectul este finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj.

UPDATE: Concertul a fost anulat!

„Această hotărâre vine în contextul intrării în vigoare a Ordonanței 90/2023, care interzice desfășurarea evenimentelor finanțate din fonduri nerambursabile în perioada Noiembrie/Decembrie. Vă asigurăm că se depun eforturi pentru a identifica o soluție și a reprograma evenimentul în cel mai scurt timp posibil”, au transmis organizatorii.
Lugoj Expres Eveniment muzical, la Teatrul "Traian Grozăvescu": Istoria Tangoului Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” tangou muzicieni Lugoj Istoria Tangoului concert Asociația SPACETRIP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.