Eveniment liric, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu“: Întâlnire cu Opera – despre arta spectacolului și fascinația muzicii

Opera Națională Română din Timișoara invită publicul lugojean la o „Întâlnire cu Opera – despre arta spectacolului și fascinația muzicii”.

Evenimentul liric va avea loc vineri, 21 octombrie 2022, ora 12, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj, cu participarea soliștilor Narcisa Brumar – soprană și Caius Hera – teorbă.

„Vă invităm la reverie, meditație, contemplare înlesnite de melodia acompaniată a barocului, de data aceasta de teorbă. Soprana Narcisa Brumar va da glas celor mai celebre pagini din creația compozitorilor Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Tarquinio Merula, Andrea Falconieri, Carlo Pallavicino și Giulio Caccini, acompaniată de Caius Hera, un entuziast promotor al familiei instrumentelor lăutei. El însuși interpret și constructor de instrumente, colaborează cu Opera din Timișoara încă de la premiera titlului baroc de operă din repertoriul instituției noastre – La serva padrona, înscenat de echipa Silviu Purcărete și Dragoș Buhagiar”, transmit organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.