Eveniment inedit, la Lugoj: Ruga în Cămara cu Arome

Lugojenii sărbătoresc de praznicul Adormirii Maicii Domnului tradiționala Rugă. Anul acesta, sărbătoarea a fost prefațată de un inedit eveniment: Ruga în Cămara cu Arome, unde lugojenii au fost așteptați cu multe bunătăți și delicatese tradiționale, dar și cu o mini-expoziție cu obiecte din zona Banatului.

Goști de seamă au fost bucătarii chefi Mihai Szemeredy și Dan Nicoară, care au asigurat atât aperitivele, cât și felurile principale: pate de linte roșie, supă rece de roșii pasate, salate diverse din legume proaspete oferite de Eurovest Agro by Paul Pistrui, Cooperativa Belinț și microverdețuri din grădina Oliverei Laczko. Deserturile au fost pregătide de Delicii de Hațeg și Căsuța cu Bunătăți Lugoj. 

„Am dorit să facem o Rugă un pic altfel. Să respectăm și să onorăm și istoria noastră ca bănățeni, dar și trecutul nostru în ce privește partea culinară, pentru că Banatul are o tradiție culinară bogată. Și atunci am vrut să prezentăm costumele populare bănățene, ustensilele de bucătărie și avem și un invitat – un producător cu produse tradiționale din Hațeg. Prin expoziție onorăm trecutul, iar prin partea culinară onorăm puțin altfel prezentul și viitorul. Avem mâncare sănătoasă, salate de produse proaspete oferite de Cooperativa Belinț și Eurovest Agro by Paul Pistrui, avem salate cu microplante, oferite de Colțul cu microverdețuri by Olivera Laczko, dar avem și produse tradiționale de la Târgu Neamț – șerbeturi, dulcețuri și siropuri. Doar produse bune și sănătoase”, ne-a declarat Ramona Noemi Costea, amfitrioana ineditului eveniment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.