Eveniment de excepție al Școlii Gimnaziale de Muzică “Filaret Barbu”

Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj a organizat, miercuri, în holul Universității Europene Drăgan,un Concert vocal-instrumental extraordinar de Crăciun, cu un program muzical diversificat, urmat de Târgul de Crăciun.

Piesele interpretate de către cei mai talentați dintre elevii școlii au acoperit diverse arii muzicale, creându-se un adevărat periplu prin muzica clasică, jazz, negro spirituals și ajungând până la tradiționalele colinde.

Evenimentul s-a bucurat de o foarte mare receptare din partea publicului, elementul de noutate în cadrul concertului fiind Corul “Armonii Junior”, al cărui dirijor este  prof. Claudia Crețiu. Componența acestuia, adică cei mai mici dintre muzicienii iscusiți, au oferit câteva piese în premieră, aflându-se la prima ieșire în scenă. Componenta intrumentală a fost asigurată de reprezentații individuale, triouri la clarinet și trompetă, dar și de ansambluri pianistice și ale instrumentelor cu coarde. Printre momentele instrumentale au putut fi ascultate și câteva piese din repertoriul corului “Armonii”, premiat, de-a lungul timpului, la nivel zonal, județean și interjudețean.

Târgul de Crăciun, care a avut loc imediat după concert, a adunat laolaltă copii, părinți, profesori și invitați, dovedind implicarea celor mici, spiritual persuasive al acestora, precum și efortul depus în organizarea și promovarea acestui eveniment. Au fost expuse, spre vânzare, diverse articole – de la decorațiuni interioare, specifice sărbătorilor de iarnă, până la deserturi care mai de care mai apetisante. Suma adunată în urma vânzării acestor produse va ajunge în contul ONG-ului unității de învățământ și va fi utilizată pentru cele trebuincioase școlii.

„Aducem mulțumiri speciale Conducerii Universității Europene Drăgan – pentru găzduire, Primăriei Municipiului Lugoj, Consiliului Local, doamnei director, prof. Liliana Bidiviu, care ne-a susținut continuu în organizarea acestui eveniment – cu sugestii, încurajări și cu un spirit mereu deschis comunicării, și, nu în ultimul rând, tuturor celor care au participat la acest eveniment important pentru unitatea noastră de învățământ. De asemenea, dorim să le mulțumim și colegelor noastre, prof. Lavinia Furdui – pentru întreaga organizare a concertului vocal-instrumental și a programului acestuia, precum și doamnei prof. Claudia Crețiu, care a inițiat ideea Târgului de Crăciun. Învățătorii și diriginții au avut rol esențial în organizarea elevilor. Pe această cale, se cuvin mulțumiri: prof. înv. primar Daniela Rusalin, prof. înv. primar Floare Franț, prof. înv. primar Adina Crișan, prof. înv. primar Paraschiva Cânța, prof. Andreia Florea, prof. Laura Tomescu și prof. Lucian Costi. Ne propunem ca acest eveniment să devină un brand al școlii noastre, continuând și cu alte ediții, și dezvoltându-ne de la un an la altul”, a declarat  prof. drd. Călin Florin Popeț. 

(Foto: Adriana Weimer)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.