Europarlamentar pentru o zi: Patru elevi de la Colegiul „Iulia Hasdeu”, față în față cu autoritățile

Patru elevi de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din Lugoj, Alexia Bălan, Amalia Bodac, Larisa Ianculescu și Bogdan Suciu, alături de colegii lor de la liceele din Lugoj și Timișoara, s-au implicat, în perioada 6-9 martie 2018, în Proiect Erasmus + KA3 – „Europarlamentar pentru o zi / Structuri de sprijin pentru implicarea tinerilor in procesul legislativ” (MEP41Day).

Parteneri acestui eveniment au fost Centrul Europe Direct – Timișoara, Instituția Prefectului Timiș, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea Politehnica – Timișoara, Universitatea de Vest – Timișoara.

În cadrul acestui eveniment au avut loc sesiuni de învățare, întâlnire cu parlamentari, europarlamentari, reprezentanți ai autorităților publice și s-au discutat teme precum cetățenia europeană activă, dialogul între tineri și autorități, funcționarea instituțiilor statului și ale UE.

Un rezultat important urmărit în cadrul proiectului l-a reprezentat și motivarea tinerilor pentru a continua să se implice în programe de voluntariat și acțiuni ale grupurilor de tineret ce vizează adoptarea de măsuri și propuneri legislative în domeniul tineretului la toate nivelurile de decizie: local, național, european.

La final elevii participanți au primit un certificat european YouthPass de recunoaștere a competențelor dobândite prin activitățile de educație non-formală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.