Eufonia Festival | Music for All, aproape de startul ediției  a VI-a

Conceptul celei de a VI-a ediții a Eufonia Festival vine să întărească ideea că muzica este pentru toți. Și, pentru că ne bucurăm în fiecare an de prezența unui public fidel, dar și fiindcă vrem mereu să ne facem prieteni noi, am ales ca în 2023 să fim alături de oameni care nu au totdeauna acces la cultură. Le vom dărui din suflet muzica noastră și sperăm să le smulgem un zâmbet celor încercați de boală, de singurătate ori privați de libertate, prin cele șase concerte sociale ale ediției intitulate Music for All.

Festivalul este structurat pe două capitole: Eufonia Masterclass (21 – 28 august 2023) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie 2023). În cadrul festivalului vor cânta artiști din 10 țări (Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România), muzicieni care au urcat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii. De asemenea, aceștia vor împărtăși cu tinerii muzicieni înscriși la cursurile de măiestrie cunoștințele lor muzicale, dar și din experiențele trăite în cadrul concertelor susținute de-a lungul carierei.

În prima parte a festivalului, vor avea loc patru concerte sociale, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara (22 august, ora 15:00), la Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș (23 august, ora 17:00), la Penitenciarul Timișoara (24 august, ora 14:00) și la Spitalul Județean Timișoara (25 august, ora 15:00). De asemenea, vom asculta muzică de înaltă calitate în cadrul altor patru concerte destinate publicului larg, în județele Timiș și Arad, evenimente la care biletele au fost deja puse în vânzare:

 

  • Joi, 24 august 2023, ora 19:00

NEXT GENERATION

Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara

https://shorturl.at/jlANQ

 

  • Vineri, 25 august 2023, ora 20:00

MUSIC AND WINE

Crama Villa Veche, Șiria

https://shorturl.at/crJP1

 

  • Sâmbătă, 26 august 2023, ora 19:00

FOREVER YOUNG

Mononom (curtea interioară)

https://shorturl.at/aBX26

 

  • Duminică, 27 august 2023, ora 19:00

SUMMER MUSIC

Concert extraordinar

https://shorturl.at/nCGV5

Sala Capitol

 

În partea a doua a festivalului – Eufonia Baroque Academy, le facem o bucurie muzicală vârstnicilor de la Căminul „Adam Müller Guttenbrunn” (2 septembrie, ora 15:30) și copiilor cu dizabilități de la Centrul „Podul Lung” (4 septembrie, ora 10:00).

Secțiunea dedicată publicului presupune trei concerte în care vedete printre instrumente vor fi arcușele baroce, clavecinul și lăuta, în mâinile talentaților artiști invitați. Ca în fiecare an, am ales locuri extraordinare pentru desfășurarea concertelor:

  • Duminică, 3 septembrie 2023, ora 19:00

CONTRASTS

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci – Piaristă

 

  • Joi, 7 septembrie 2023, ora 19:00

BAROQUE FOR ALL

Biserica Romano-Catolică din Vinga

 

  • Vineri, 8 septembrie 2023, ora 20:00

THE TEMPEST

Domul Romano-Catolic

Datorită succesului premierei de anul trecut a Eufonia Baroque Academy, revine alături de noi în 2023 Bernhard Forck, concertmaestru de peste 20 de ani al Academiei de Muzică Veche din Berlin.

Ne mândrim că Eufonia este primul festival din România care integrează muzicoterapia în programul său, așa că o avem alături de noi și în acest an pe Angelica Postu – muzicoterapeut, care va susține o conferință în 23 august, de la ora 19:00, la Librăria „La Două Bufnițe”. Tema pe care o va aborda este Anxietatea vs. Psihologia Pozitivă. Participarea este gratuită.

Tot în cadrul programului acestei ediții, violoniștii Suyeon Kang și Vlad Popescu (directorul artistic al Eufonia Festival) vor susține un curs cu tema Posture Behind the Scenes, marți, 22 august 2023, de la ora 19:00, la Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara.

Muzica unește oameni. Muzica este un limbaj universal. Muzica este pentru toți! Fii parte a experienței Eufonia Festival!

Eufonia Festival face parte din Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara

Program finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.