“ESCAPE” de la Brediceanu, cel mai bun proiect la nivel naţional

Colegiul Național “Coriolan Brediceanu” din Lugoj a mai obținut un premiu la nivel naţional. În data de 14 decembrie 2017 a avut loc, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, ceremonia de acordare a Premiilor Naţionale eTwinning 2017, festivitate organizată de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, în calitatea sa de Centru Național eTwinning România.

Au participat peste 70 de persoane din ţară, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Agenţiei Naţionale pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, ambasadori eTwinning, profesori candidați la premiile naționale eTwinning, selectați pentru etapa finală.

În cadrul acestui eveniment, au fost acordate 8 premii, pe categorii, celor mai bune proiecte eTwinning, desfășurate în anul școlar 2016-2017 și un premiu pentru proiecte Erasmus+ / KA2 și eTwinning, acordat în parteneriat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei și Agenţia Naţională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” din Lugoj, prin prof. Adriana Mariş, a obţinut premiul I la categoria învăţământ liceal, pentru proiectul ESCAPE –  Enhanced Skills, Competence And Practice for the Economy, implementat de instituţia lugojană în anii şcolari trecuţi.

Diploma a fost oferită de Ariana Bucur, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, şi de Simona Velea, cercetător științific, coordonator pedagogic eTwinning, de la Institutul de Științe ale Educației. Premiul s-a concretizat în aparatură modernă, în valoare de peste 3600 lei, pentru desfăşurarea în continuare, în cele mai bune condiţii, a proiectelor europene în care Colegiul Brediceanu se implică an de an.

Premiul a venit să încununeze activitatea desfăşurată în cadrul proiectului de o echipă complexă, formată din peste 10 cadre didactice şi mai mult de 30 de elevi de liceu, pe parcursul a trei ani şcolari şi se alătură celorlalte distincţii dobândite în timp: Certificatul Naţional de Calitate, Certificatul European de Calitate, premiile obţinute de elevi în cadrul festivalului internaţional “Rainbow over the Danube” şi în cadrul altor competiţii prilejuite de activităţile de proiect.

Acțiunea eTwinning, componentă a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, se adresează tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unități școlare și inspectorilor școlari, fiind implementat în România de către Institutul de Științe ale Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.