Eroii Revoluției din Decembrie 1989 au fost omagiați, de Ziua Lugojului
Cei trei eroi lugojeni ai Revoluţiei din Decembrie 1989 – Daniel Brocea, Valentin Rosada și Norbert Pongratz au fost omagiați, de Ziua Lugojului (20 decembrie), la 30 de ani de când Lugojul a devenit cel de-al doilea oraș liber de comunism din România.
Manifestările comemorative, organizate de Primăria şi Consiliul Local Lugoj împreună cu Asociaţia de revoluţionari „16-21 Decembrie 1989”, au debutat, vineri dimineața, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, cu o şedinţă solemnă a Consiliului Local Lugoj, după care a fost restabilit traseul străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989, între Ceasul Electric şi unităţile militare de pe strada Timişoarei, cu momente de reculegere, depuneri de coroane de flori şi oficierea de slujbe religioase la crucea din faţa Primăriei Lugoj, la Troiţa din faţa benzinăriei OMV, la Monumentul Revoluţiei din faţa unităţii militare de pe strada Timişoarei, precum şi la mormintele celor trei eroi lugojeni, din Cimitirul Ortodox şi din Cimitirul Romano-Catolic.
Alături de reprezentanții administrației locale și de revoluționari, la manifestări a participat și o delgație din SUA, formată din Dr. Michelle Kelso – directorul de programe, servicii umane, justiție socială și relații internaționale din cadrul Universității George Washinton, Marlene Laruelle – director Institutul de Studii Europene, Ruse și Euroasiatice, Dr. Dennis Deletant – profesor la Catedra de studii românești de la Universitatea Georgetown, aflată la Lugoj și Timișoara în cadrul Programului „După 30 de ani. Revoluția Română. Un studiu al dezvoltărilor democratice”, dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, organizat de Secretariatul de Stat pentru Revoluționari, în parteneriat cu Universitatea George Washington și Federația Națională Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989, cu participarea Universității de Vest Timișoara și a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.
Seara a avut loc o retragere cu torţe, pe traseul: Universitatea Europeană Drăgan – Primărie – Podul de Fier – Teatrul Municipal ”Traian Grozavescu” și a fost vizitată expoziția „100 de ani de la instalarea administrației românești în Banat”.