Energie în școlile copilăriei: Sistem de iluminat pe tehnologie LED, la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj

Condiții de studiu mai bune pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Lugoj.

E.ON Energie România continuă și anul acesta proiectul „Energie în școlile copilăriei”, în cinci școli din aria de activitate: Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj, Școala Gimnazială „Aron Cotruș” din Arad, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, Școala Generală Luna din județul Cluj și Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău.

Până la această dată, lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat cu unul bazat pe tehnologie LED au fost finalizate la Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj și Școala Gimnazială „Aron Cotruș” din Arad.  Au fost schimbate corpurile de iluminat din sălile de clasă, din cele administrative, precum și din sălile de sport ale celor două unități de învățământ. Astfel, peste 1.200 de elevi vor avea, din toamnă, condiții de studiu mai bune, lumina dată de noul sistem fiind foarte apropiată de cea naturală.

Lumina neutră stimulează activitatea mintală, fiind recomandată pentru spațiile educaționale. În același timp, corpurile de iluminat cu tehnologie LED aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari, precum și o reducere a emisiilor de CO2. Mai mult decât atât, iluminatul cu LED are o durată de viață superioară față de sistemele clasice, între 50.000 și 100.000 de ore de funcționare, precum și o luminozitate calitativă, respectiv 98% din cea naturală.

Până în prezent, E.ON a investit 3,8 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea sălilor de clasă bazată pe tehnologie LED. Programul a acoperit 71 de unități de învățământ din 18 județe, având peste 43.000 de elevi și profesori drept beneficiari direct. În total, au fost montate peste 35.000 de corpuri de iluminat noi și peste 85.000 de tuburi economice/cu led.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.