Elevul lugojean Sergiu Novac reprezintă România la Olimpiada Balcanică de Matematică

În perioada 30 aprilie – 5 mai, elevul Sergiu Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, participă  la Olimpiada Balcanică de Matematică, ce se desfășoară la Chișinău, în Republica Moldova.

Elevul lugojean, pregătit de prof. Adriana Mariș, a fost cooptat în lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada Balcanică, după ce a participat la o probă de baraj și a obținut premiul I cu punctaj maxim și medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de Matematică, desfășurată la Deva, unde, dintre cei 81 de participanți de la clasa a XI-a, doar trei au reușit să obțină punctajul maxim, iar Sergiu Novac a fost unul dintre ei.

„Sergiu Novac este unul dintre tinerii străluciţi care ne reprezintă an de an cu succes la etapa naţională a olimpiadei de matematică. Înclinaţia sa nativă pentru această disciplină, ca şi pentru alte discipline din sfera reală, este dublată de pasiune şi determinare, dar, mai ales, de o muncă intensă şi susţinută, de un program de pregătire extrem de riguros, care începe încă din vacanţa de vară şi continuă, pe mai multe planuri, pe tot parcursul anului şcolar. Departe de a fi doar un rezolvator excepţional de probleme, Sergiu Novac are un caracter frumos, care se manifestă prin modestie şi colegialitate, simţ al umorului şi abilităţi de comunicare şi colaborare ce îi facilitează implicarea în proiecte locale, naţionale şi internaţionale. Îl felicităm din toată inima pentru rezultatele obţinute pe parcursul anilor şi îi urăm succes în toate competiţiile viitoare!”, a declarat prof. dr. Ioan Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu”.

Sergiu Novac se află la cea de-a doua participare la Balcaniadă, după ce, în clasa a IX-a a făcut parte din lotul României la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în Federaţia Rusă. Nu sunt de neglijat nici rezultatele de excepţie obţinute la Danube Math Competition şi Romanian Master in Mathematics. An de an, provocările pentru elevul lugojean sunt tot mai mari, iar rezultatele sale sunt tot mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.