Elevul lugojean Sergiu Novac, mențiune la Concursul internațional de matematică „Romanian Master in Matematics”

Elevul Sergiu Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, pregătit de prof. Adriana Mariș, s-a aflat printre laureații ediției a XI-a a Concursului internaţional de matematică „Romanian Master in Mathematics”, organizat de Institutul de matematică „Simion Stoilov” al Academiei Române.

La concursul care a avut loc la București, în perioada 20-25 februarie, au participat peste 140 de elevi din loturile naţionale a 22 de ţări cu rezultate de top în matematică: SUA, Marea Britanie, Federaţia Rusă, China, Corea, Indonezia, Brazilia, Peru, Franţa, Georgia, Croaţia, Iran, Israel, etc.

Concursul, organizat de Institutul de matematică „Simion Stoilov” al Academiei Române, constituie o bună ocazie pentru ca participanţii să-şi testeze nivelul de pregătire în perioada premergătoare etapelor specifice olimpiadelor naţionale de matematică, dar şi să realizeze schimburi interculturale de cunoştinţe şi să lege noi prietenii.

La acest concurs, elevul lugojean Sergiu Novac, un obişnuit de-acum al concursurilor internaţionale de matematică, aflat la prima participare la această competiţie prestigioasă, a obţinut o meritorie menţiune, dovedindu-şi încă o dată valoarea şi anticipând un parcurs ascendent şi în etapele olimpiadelor din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.