Elevul lugojean Sergiu-Ionuț Novac, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 2020

Elevul Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, a obținut medalia de bronz la cea de-a 61-a Olimpiadă Internațională de  Matematică pentru elevii de liceu.

Competiția, desfășurată în perioada 19 – 28 septembrie 2020 și organizată virtual la Saint-Petersburg, Rusia, a reunit 616 elevi din 105 țări, a anunțat Societatea de Științe Matematice din România.

România a fost reprezentată de șase elevi, toți obținând medalii:

  • Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică Constanța) – medalie de aur, cu al 4-lea punctaj din competiție;
  • Nguyen Tran-Bach (Liceul Internațional de Informatică București) și Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Internațional de Informatică București) – medalii de argint;
  • Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic ”C. Brădiceanu” Lugoj), Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică București) – medalii de bronz.

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 15.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiș, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator) și de Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, jud. Olt (Observator).

Anul acesta, Olimpiada Internațională de Matematică a fost organizată într-un format special. Fiecare țară a pregătit un centru de examen (cu supraveghere video, monitorizată) în care copiii au rezolvat cele 6 probleme în două zile. În România, olimpiada a fost organizată de Societatea de Științe Matematice din România cu sprijinul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București.

Sergiu-Ionuț Novac mai are în palmares:

  • medalia de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2019,
  • medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019,
  • medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018,
  • medalia de aur la Concursul „Mathematical Danube Competition” 2018,
  • mențiune la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017.

Lugoj Expres Elevul lugojean Sergiu-Ionuț Novac, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 2020 Sergiu Ionuț Novac Olimpiada Internațională de Matematică medalie matematică Lugoj Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” Lugoj elev lugojean elev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.