Elevul lugojean Andrei Croitoru – rezultat maxim la prima etapă națională a competiției International Online STEM Olympiad

Elevul Andrei Croitoru, din clasa a IX-a B de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, a obținut punctajul maxim (de 100 de puncte) la secțiunea Matematică, la prima runda națională a competiției International Online STEM Olympiad, organizată de Germania, care a avut loc în data de 5 decembrie 2021.

Astfel, elevul lugojean a obținut calificarea pentru runda finală internațională, care va avea loc în 27 februarie 2022, rezultatele acesteia urmând să fie anunțate în 8 martie 2022.

România a participat cu 97 de elevi la această rundă. Concursul s-a desfășurat de-a lungul unei ore și jumătate, în care elevii au avut de rezolvat 25 de itemi cu alegere multiplă. La secțiunea matematică, problemele au cuprins elemente de algebră, geometrie și logică matematică.

Această competiție se desfășoară în două runde, online, în limba engleză, și la ea pot participa elevi din clasele I-XII, împărțiți pe niveluri de clase (”MINI” – clasele I-III, ”JUNIORI” – clasele IV-VI, ”MIJLOCII” – clasele VII-IX, ”SENIORI” – clasele X-XII), la secțiunile Matematică, Informatică (pentru ultimele 3 niveluri), Științele naturii și ale Pământului.

Școlile pot alege prima sau a doua dată de participare a elevilor la rundele naționale, în funcție de calendarul lor academic. Elevii care obțin peste 60 de puncte la oricare dintre cele 2 runde naționale se califică în runda finală internațională. Examenul final internațional va avea loc în toate țările la aceeași oră, în aceeași zi.

Întrebările olimpiadei sunt pregătite conform Curriculumului STEM. Fundamentul conceptului și principala filozofie a organizației constă în formularea întrebărilor pe baza unor probleme inspirate din viața de zi cu zi. STEM reprezintă un model educațional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară, care combină știința, tehnologia, ingineria şi matematica. Predarea clasică, specifică fiecărei discipline, este înlocuită astfel cu o învățare integrată, bazată pe modul în care metodele științifice pot fi aplicate pentru rezolvarea de probleme din viaţa reală.

Până la ora actuală, sunt confirmați înscriși în competiție 3874 de elevi din 59 de țări: Afghanistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Cambogia, Canada, China, Egipt, Salvador, Etiopia, Germania, Ghana, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Irak, Japonia, Kazahstan, Kenia, Qatar, Kârgâzstan, Letonia, Liban, Lituania, Malaysia, Mexic, Moldova, Mongolia, Maroc, Myanmar, Namibia, Nigeria, Macedonia de Nord, Pakistan, Filipine, Polonia, România, Federația Rusă, Arabia Saudită, Singapore, Africa de Sud, Sri Lanka, Tadjikistan, Tanzania, Tailanda, Turcia, Turkmenistan, Uganda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, S.U.A, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe.

Marea finală a competiției, cu participarea fizică a câștigătorilor din clasele VI-XII, va avea loc între 19 și 24 iulie, la Frankfurt, în Germania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.