Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” au comemorat Holocaustul

Pentru a marca Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 27 ianuarie, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj s-au implicat în activități diverse.

Elevii claselor a IX-a C, a IX-a D și a XI-a D și a XI-a D au participat în perioada 19 – 26 ianuarie 2024 la o serie de activități în care au descoperit istoria evreilor și Holocaustul (vizionări de filme documentare, prezentări, analiză de documente orale, scrise și vizuale).

În 19 ianuarie 2024, 20 de elevi de la Hasdeu, din clasele a IX-a au avut o întâlnire online cu elevii de la 2nd Model Senior High School of Thessaloniki „White Tower” în cadrul proiectului „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten”. Elevii de la Hasdeu sunt implicați, alături de elevii din Grecia, în acest proiect care are ca scop înțelegerea Holocaustului ca fenomen unic în istoria omenirii. Proeictul „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten” este faianțat de The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights și se desfășoară în perioada noiembrie 2023 – mai 2024.

În perioada 19-25 ianuarie, elevii clasei a XI-a D au realizat și prezentat câteva lucrări (postere, afișe) având ca temă Holocaustul și lagărul de la Auschwitz. Vineri, în 26 ianuarie 2024, cu aceste lucrări au realizat o expoziție inedită pe holurile liceului pentru a oferi posibilitatea și celorlalți elevi ai școlii să descopere semnificația momentului.

Tot în 26 ianuarie 2026, cei 20 de elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, implicați în proiectul „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten”, au vizitat Sinagoga din Cetate, din Timișoara, și au avut posibilitatea să învețe despre cultura evreiască din Banat și despre tragedia Holocaustului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.