Elevi și profesori din Austria, Estonia și Croația, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj găzduiește, în perioada 17-23 octombrie 2021, cea de a doua întâlnire de predare – învățare – formare în cadrul proiectului Erasmus+ „TESLA – Together in Environmental Solutions Learning Activities”, cu indicativul 2019-1-HR01-KA229-060810.

Câte 6 elevi și 2 profesori din BHAK International Business School Linz, Austria, Kanepi Gümnaasium, Estonia și Tehnička Škola Požega, Croația participă la activități de învățare menite să determine tinerele generații să conștientizeze necesitatea utilizării surselor regenerabile de energie și utilizarea acestora în mod responsabil. Delegația din Croația este completată și de participarea prof. Marina Mirković, coordonatoarea proiectului și de  prof. Zoran Galić, directorul școlii partenere.

Deși desfășurarea față în față a proiectului a fost întreruptă de epidemia de Covid 19, elevii și profesorii din cele patru școli au continuat activitatea în spațiul virtual, sărbătorind, prin activități specifice, Ziua pământului, Ziua limbilor europene, Zilele Erasmus și continuându-și activitatea în cadrul proiectului eTwinning cu același titlu, la adresa https://live.etwinning.net/projects/project/203917 .

În prima zi de activități la Lugoj, elevii au fost întâmpinați de directorul liceului lugojan, prof. dr. Aurelian Sima, au fost primiți de viceprimarul municipiului Lugoj, Bogdan Ștefan Blidariu, au susținut prezentări ale surselor regenerabile de energie utilizate în fiecare țară și au urmărit un tur ghidat al orașului Lugoj, pregătit de către colegii lor români.

Schimbul de experiență și bune practici de la Brediceanu va mai cuprinde o zi petrecută la Universitatea Politehnica Timișoara, cu activități la ExperimentariumTM, documentare la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara, experimente dar și activități sportive desfășurate în școală, vizite de documentare la parcul fotovoltaic de la Darova și la Centrala hidroelectrică Porțile de Fier.

Asemenea tuturor proiectelor Erasmus+, și acesta va urmări comunicarea și colaborarea între tinerii europeni, dar și dezvoltarea capacităților lor de lucru în echipă și de transfer a cunoștințelor teoretice dobândite la orele de STEM (științe, tehnologie, matematică).

Disponibilitatea celor 4 școli de a continua proiectul în aceste condiții vitrege, cu eforturi, restricții și provocări la tot pasul, este o dovadă a faptului că Europa are tineri cetățeni responsabili și pregătiți să construiască o societate mai bună pentru mileniul al treilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.