Educația schimbă vieți! Iulia Hasdeu, la Euroscola 2019-2020

Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și-a anunțat intenția de a participa la cea de-a XII-a ediție a Concursului național „Euroscola”, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN).

Ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” se desfășoară sub titlul generic „Educația schimbă vieți”. În cadrul concursului elevii sunt invitați:

  • să identifice personalități care au reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și să scoată în evidență rolul educației la funcționarea normală și la bunăstarea comunității;
  • să conceapă și să implementeze un proiect de campanie de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației pornind de la una dintre poveștile de succes identificate în timpul colectării informației. 

Echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, care va implementa acest proiect, este formată din elevii: Alexia Bălan, Amalia Bodac, Denisa Bocancea, Lorena Ciocan, Rareș Suciu, Larisa Ianculescu, Alexandru Murariu, Naomi Bărbos, Andreea Ghiocel, Darian Bârsan, David Rusalin, Cătălina Turcu, Andreea Trif, Alexandra Stanciu, Ioana Sîrbu, Bogdan Popîrlan, Denis Dinu, Simina Hațegan, Carmen Popescu, George Țega și Andrada Paraczi și coordonată de profesorii Cristiana Ionescu și Horațiu Suciu. 

Personalitatea aleasă de echipa de proiect în jurul căruia se va construi campania de promovare a importanței educației va fi Iulia Hasdeu – simbol al precocității intelectuale feminine.

Campania de promovare a rolului educației va fi derulată în perioada 24 iunie – 24 octombrie 2019, având ca obiective:

  •  realizarea unui afiș al campanie;
  • multiplicarea afișului într-un număr de 25 de exemplare;
  • realizarea a unui număr de 20 de prezentări a personalității alese și a rolului educației unui număr de 600 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din școlile gimnaziale din Lugoj și împrejurimi;
  • promovarea proiectului în mass-media locală. 

ALINA OLAR
Lugoj Expres Educația schimbă vieți! Iulia Hasdeu, la Euroscola 2019-2020 promovare proiect Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj Iulia Hasdeu Euroscola elevi educație Educația schimbă vieți concurs național campanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.