Festivalul „Trifu Șepețian”, ediția a II-a, cu manifestări la Belinț și Chizătău

Duminică, 23 octombrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului “Trifu Șepețian”, dedicat întemeietorului celebrului cor țărănesc de la Chizătău, care a marcat viața culturală a Banatului mai bine de un secol.

În cadrul festivalului, organizat de Primăria și Consiliul Local Belinț, împreună cu Parohia Ortodoxă Română Chizătău, vor avea loc două evenimente:

  • ediția a IX-a a Colocviului Național de Folclor “Sabin V. Drăgoi”  – la Școala Gimnazială din Belinț);
  • ediția I a Olimpiadei Corale “Doina și Hora”  – la Căminul Cultural din Chizătău.

În cadrul festivalului va fi celebrat centenarul Asociației Corurilor și Fanfarelor Române din Banat, organizație providențială fondată la Chizătău, în 21 septembrie 1922, de Ioan Vidu și Iosif Velceanu, și vor fi omagiați, prin acordarea unor diplome de onoare, foști membri ai legendarei corale.

La prima ediție a Olimpiadei Corale “Doina și Hora” vor participa corale de copii și tineret din Deva, Lugoj, Timișoara, Moniom și Teregova, iar un juriu select, binecuvântat de Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului, alcătuit din reprezentanți al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și ai Asociației Naționale Corale din România, va acorda, ca mare premiu, Steagul “Doina și Hora”. 

 

Lugoj Expres Festivalul „Trifu Șepețian”, ediția a II-a, cu manifestări la Belinț și Chizătău Primăria Belinț Parohia Ortodoxă Română Chizătău Olimpiada Corală“Doina și Hora” Festivalul Trifu Șepețian festival cor țărănesc Colocviul Naţional de Folclor „Sabin V. Drăgoi”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.