Ecologiștii timișeni au dat o mână de ajutor la reamenajarea Insulei Cotu Mic

O nouă acțiune de plantare de arbori a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, pe Insula Cotu Mic.

Sâmbătă, au răspuns apelului lansat de inițiatorii proiectelor de ecologizare și reamenajare a Insulei Cotu Mic și reprezentanții Partidului Ecologist – filiala Timiș, care, prin bunăvoința administratorului firmei SIAM Product SRL, Ionel Sfiraț, au oferit spre plantare arbori din șapte specii iubitoare de apă.

La acțiune, împreună cu Nicolae Oprea, președintele ecologiștilor din Timiș, s-au aflat și câțiva membri și simpatizanți din localitățile Coșteiu, Victor Vlad Delamarina și Hitiaș.

,,Partidul Ecologist este prezent astăzi la Lugoj, prin oamenii săi de suflet, pe Insula din Cotul Mic, dând o mână de ajutor tinerilor voluntari care au inițiat și realizează această ecologizare și reamenajare a acestui loc minunat, ce poate deveni, o atracție cu adevărat, de relaxare și petrecere a timpului liber pentru lugojeni. Noi am făcut o donație de 7 specii de arbori mari iubitori de apă. Această donație, nu ar fi fost posibilă fără implicarea și sprijinul oferit de un simpatizant al nostru, ing. Ionel Sfiraț, cunoscut ecologist lugojean, mare sufletist, căruia îi mulțumim pentru implicare. Nu am venit în pantofi de lac, ci am venit, după cum vedeți să punem și noi mâna pentru ai ajuta pe acești tineri minunați. Trebuie să tragem și un semnal de alarmă autorităților locale și altor instituții din domeniu, că fără implicarea lor, acest demers minunat al tinerilor voluntari nu va putea fi dus la bun sfârșit. Eu pot să vă asigur că Partidul Ecologist, va fi mereu prezent alături de astfel de inițiative ce duc la o viață mai curată și mai sănătoasă pentru noi toți”, a declarat Nicolae Oprea, președintele Partidului Ecologist filiala Timiș.

După cum a precizat inginerul peisagist Cristian Crețu, implicat în activitățile de ecologizare și reamenajare a insulei, a fost cea de-a treia acțiune de plantare pe Insula Cotu Mic, fiind realizate completări cu arbori și arbuști.

Lurările de ecologizare și reamenajare a Insulei Cotu Mic se desfășoară în cadrul proiectelor ,,Lugojenii își îngrijesc insula” (implementat de Asociația Verde de Banat), “Punem insula pe hartă” (Grup Civic de Inițiativă Locală) și “Oameni pe Insulă” (Asociația Alternativei Sportive), finanţate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Insula Cotu Mic, situată între cele două brațe ale râului Timiș, va beneficia de un proces complex de transformare, readucând în viața comunității bucuria timpului petrecut împreună, în aer liber.

Pe Insula Cotu Mic vor avea loc, până în luna mai 2022, o serie de activități care să valorifice armonios potențialul acestei oaze din inima orașului: ecologizare, refacerea spațiilor verzi, plantare de copaci, amenajarea unor alei și amplasare de mobilier urban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.