Echipamente medicale achiziționate cu bani de la Consiliul Județean, pentru spitalele din Lugoj și Făget

Cinci unități sanitare din județ s-au înnoit cu bani nerambursabili de la Consiliul Județean. Spitalele din Lugoj, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare și Deta au primit în acest an aproape 1.1 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale noi.

Finanțarea nerambursabilă a fost asigurată din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, fiind vizate unitățile sanitare locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ.

Spitalele din Lugoj și Deta au decontat 221.000, respectiv 256.000 de lei. Lugojul a achiziționat șase nebulizatoare, un audiometru de diagnostic și lămpi scialitice de operații, iar unitatea din Deta s-a dotat cu un turn laparoscopie full HD, o hotă microbiologică MSC800, un holter EKG și un monitor fetal.

Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia a beneficiat de 240.000 de lei, sumă din care a achiziționat un videoureteroscop flexibil performant, cu componentele aferente. Cu aproape 200.000 de lei, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare s-a dotat, printre altele, cu o sondă cord, ECG (IEC Field upgrade), electrocauter și un aparat de litotripsie pneumatic. De 168.000 de lei, Spitalul Orășenesc Făget a achiziționat un defibrilator cu monitor, radiocauter cu electrozi și pensă bipolară, electrocardiograf, monitor fetal, negatoscop standard dublu, o lampă examinare cu halogen și un lavoar aseptic monopost.

„Sănătatea este prioritară pentru noi. Accesul rapid la servicii medicale de calitate, în toate zonele județului, nu doar în Timișoara, este extrem de important. Vom continua să intervenim și în următorii ani, acolo unde este nevoie de noi”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Finanțarea s-a realizat în condițiile și cu respectarea procedurilor și a contractului-cadru, aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean. Spitalele au înaintat documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.