După 18 ore de căutări, criminalul de la Făget a fost prins

Bărbatul care miercuri dimineața a omorât un om într-un parc din Făget și a rănit alte cinci persoane a fost prins noaptea trecută, puțin după ora 2, în apropierea casei sale din localitatea Bichigi.

Ionel Boldea, de 33 de ani, a fost capturat de polițiști după aproximativ 18 ore de căutări. Criminalul se afla la volanul unui autoturism și nu a opus rezistență.

Miercuri dimineața, în jurul orei 8, Ionel Boldea a atacat două persoane, soț și soție, care alergau în parcul din Făget, pe care le-a lovit cu bestialitate, cu un corp dur. În urma agresiunii, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a decedat, iar soția sa, de 59 de ani, a fost transportată în stare foarte gravă la spital, cu un elicopter.

Agresorul a părăsit locul faptei, îndreptându-se spre localitatea Temeresti cu bicicleta. Camerele de supraveghere de la intrarea într-un magazin l-au filmat. Era confuz și abia se mai ținea pe picioare, dar, totuși, extrem de violent, pentru că a lovit dur cu pumnii în ușa incintei.

Înainte, la intrarea în localitate, Ionel Boldea a mai bătut o bătrână care se sprijinea într-un baston, doar pentru că îi ieșise în cale. După ce a pus-o jos pe bătrână, atacatorul i-a luat femeii bastonul și s-a îndreptat spre următoarele victime: doi soți, care se deplasau cu un tractor. A lovit-o de mai multe ori cu bastonul pe femeia care se afla în remarca utilajului, apoi s-a luptat câteva minute cu soțul femeii, căruia i-a spart capul.

Plin de sânge, atacatorul a plecat și a intrat într-un imobil, ca să se spele. Îi cunoștea pe proprietari. O patrulă de poliție a ajuns acolo și a discutat cu el. A reușit însă să îi păcălească pe agenți. A furat din curte o mașină și a pornit în viteză, trecând prin poarta închisă. În goana lui, a lovit cu autoturismul o altă persoană. Ca să îl oprească, polițiștii au tras trei focuri de armă asupra autoturismului.

După ce a furat mașina, individul a condus câțiva kilometri, dar într-o curbă a pierdut controlul autoturismului care a părăsit carosabilul și a trecut peste un șanț. Agresorul a fugit și s-a făcut nevăzut într-o zonă împădurită.

Timp de mai multe ore a fost căutat de peste 200 de polițiști și jandarmi, din Timiș, Arad și Hunedoara, inclusiv cu un elicopter și o dronă.

Când a fost prins, le-a spus polițiștilor că a stat într-un pom și că a comis agresiunile „din cauza unei icoane de argint”.

În trecut, ucigașul a primit o condamnare cu amendă penală pentru loviri și alte violențe după ce a băgat un tânăr în spital, fiind cercetat în alte două dosare, tot pentru violență.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.