Drumul de mare viteză Lugoj – Craiova tinde să devină realitate

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Lugoj – Craiova a fost publicată, azi, pe SICAP, a anunțat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Şoseaua rapidă care va asigura legătura între Oltenia şi Banat va avea o lungime de aproximativ 250 kilometri.

„Licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului. Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul „preliminary design” (proiect tehnic „preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a transmis ministrul Transporturilor.

Valoarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic este cuprinsă între 107 şi 127 de milioane lei, fonduri europene.

 

Lugoj Expres Drumul de mare viteză Lugoj - Craiova tinde să devină realitate șosea rapidă proiectare Oltenia ministrul Transporturilor Lugoj licitație fonduri europene drum expres drum de mare vieză CRaiova Cătălin Drulă Banat Autostrada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.