Drumul Crucii trece, din nou, prin Lugoj

Marşul care comemorează drumul spre Golgota şi crucificarea Mântuitorului va fi pus din nou în scenă, în acest an, la Lugoj.

Denumit sugestiv „Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, evenimentul se desfăşoară în fiecare an, în mai multe oraşe din România, începând din 2005.

Manifestarea, ajunsă la ediția a doisprezecea, este o dramatizare a Patimilor Mântuitorului realizată de artistul băimărean Daniel Leş împreună cu un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism graniţele pot fi eliminate.

Drumul Crucii, parcurs de Domnul Iisus Hristos, redă cele 14 opriri pe care Iisus le-a făcut până la crucificare. Personajele istorice – Iisus Hristos, soldații romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosițele și alte personaje, vor purta costume de epocă.

La Lugoj, evenimentul va avea loc joi, 13 aprilie, de la ora 16, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, de unde se va porni în marș pe străzile din oraș.

La eveniment sunt invitaţi şi aşteptaţi să participe credincioşii din toate confesiunile şi grupările religioase care cred în moartea şi învierea Mântuitorului.

Lugoj Expres Drumul Crucii trece, din nou, prin Lugoj patimile mântuitorului Lugoj drumul crucii Daniel Leș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.