Droguri, arme și bani, capturate de polițiști. 31 de persoane au fost reținute

În urma celor 61 de percheziții efectuate pe raza județelor Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, având ca scop destructurarea a două grupări infracționale care acționau în Timișoara și Lugoj, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au descoperit și ridicat cantitățile de aproximativ 11,8 kilograme de canabis, 123 de doze de amfetamină, 7 comprimate de ecstasy, 25 de grame de CMC, precum și 35 de grindere, 5 pistoale (3 tip airsoft și două cu gaze), o pușcă (cu alice) cu lunetă și muniție aferentă, 41 de telefoane mobile, un laptop, un ceas și sumele de 53.770 de lei și 7.145 de euro.

În urma acțiunii, 44 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

„În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pentru 24 de ore a 31 de inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Din cercetări a reieșit faptul că inculpații au vândut, în mod repetat, atât de droguri de risc cât și droguri de mare risc și au deținut fără drept, în vederea revânzării cantități considerabile de droguri”, a anunțat DIICOT.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova și Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara și Inspectoratelor de Jandarmi Județene Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.