Dosare penale pentru doi șoferi prinși beți la volan, la Lugoj și Făget

Poliţiştii rutieri au acţionat, în weekend, pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Cu acest prilej, poliţiştii au constatat 11 infracțiuni și au aplicat 314 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 168 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați s-au aflat și doi șoferi care au fost depistați beți la volan. În data de 1 martie, polițiștii Secției 10 Rurale Făget au oprit pentru control, pe DJ 694, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi a fost oprit, pe strada Ion Huniade din Lugoj, și un autoturism condus de condus de un bărbat, în vârstă de 50 de ani. Cum șoferul duhnea a alcool, polițiștii lugojeni l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.