Donație din Orléans: o bicicletă performantă pentru cicliștii din Lugoj

Un grup de cicloturiști din orașul înfrățit Orléans au vizitat Lugojul, fiind primiți și de oficialitățile urbei.

Delegația franceză a fost formată din reprezentanți ai clubului de cicloturism L’Etape Solognote: Jean Daniel Guitteaud (președinte al clubului), Pascal Lematelot,  Tonio Nunez, Yvon Labaye și Christian Moreau (cei 5 cicliști), Didier Rouet, Maurice Ruffier și Roger Ponein (echipa de sprijin).

Prezența lor la Lugoj se înscrie într-un proiect mai amplu – „Euro Velo 2017 – L’eau la nature et le velo”, care presupune parcurgerea pe bicicletă a unui traseu de-a lungul unor importante cursuri de apă europene. Anul acesta ei desfășoară prima etapă din proiect, având ca reper de traseu fluviul Dunărea. Împreună cu  echipa tehnică au ajuns cu microbuzul la Constanța, de unde cei cinci cicliști membri ai clubului au pornit cu bicicletele. Ei vor traversa România și încă opt state europene, parcurgând un traseu lung de 2.830 km până la Orléans.

Proiectul lor urmărește două obiective: unul educativ (toate informațiile de pe traseu – oameni, locuri, peisaje, tradiții locale – sunt transmise zilnic la o școală din Orléans și popularizate în rândul elevilor) și unul umanitar (de solidaritate cu o asociație de nevăzători din Orléans).

Sosirea la Orléans este programată în 20 septembrie la orele 14.00, ei fiind cei ce vor deschide unul din cele mai importante festivaluri locale din Orléans – Festivalul Loirei.

Parteneriatul dintre orașele Lugoj și Orléans a constituit motivul pentru care Lugojul a fost inclus expres în traseu, oaspeții francezi exprimându-și dorința de a face cunoștință cu municipiul de pe malurile Timișului.

Delegația a fost primită de primarul Francisc Boldea care le-a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit și a făcut o succintă prezentare a municipiului Lugoj. Oaspeții au mulțumit pentru primirea călduroasă și au prezentat asociația de cicloturism si proiectele în care sunt implicați. Cu acest prilej au donat o bicicletă performantă, care va fi oferită prin tragere la sorți unui tânăr lugojean cu prilejul următoarei acțiuni Lugojul Pedalează.

Primarul Francisc Boldea a transmis prin intermediul acestei delegații și un mesaj municipalității din Orléans, cu îndemnul de a relansa relația de înfrățire dintre cele două orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.