Doi consilieri lugojeni solicită abrogarea unei hotărâri a Consiliului de administrație de la Salprest

Marius Martinescu și Liviu Brândușoni, cei doi consilieri lugojeni independenți, au transmis Consiliului de administrație al societății Salprest o adresă în care solicită „abrogarea în regim de urgență” a hotărârii nr.5/17.02.2017, prin care a fost aprobată încasarea de la lugojeni a taxei de depozitare a deșeurilor, de 80 de lei pentru tona de gunoi.

Consilierii lugojeni consideră că hotărârea adoptată de membrii Consiliului de administrație al societății Salprest „nu are suport în legislație”, pentru că Ordinul nr. 2413/21 decembrie 2016, emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, privind modificarea Ordinului ministrului mediului și gospodăririi apelor nr. 578/2006, pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuțiilor și taxelor datorate la Fondul de mediu, prevede că „începând cu data de 1 ianuarie 2017, proprietarii sau, după caz, administratorii de depozite au obligația de a declara și de a plăti la Fondul pentru mediu taxa pentru deșeurile inerte și deșeurile nepericuloase încredințate de către terți în vederea eliminării finale prin depozitare în spații autorizate în acest scop”. 

Cei doi consilieri lugojeni susțin că legea obligă în momentul de față societatea Retim Ecologic Service SA, care administrează deponeul de Ghizela, să plătească această taxă, care nu poate fi transferată societăților de salubrizare sau beneficiarilor finali, adică populației.

Totodată, consilierii lugojeni au solicitat Consiliului de administrație de la Salprest o soluție privind administrarea sumelor achitate deja ca taxă de depozitare de către clienții persoane fizice și persoane juridice.

În cazul în care Consiliul de administrație al societății „Salprest” nu va abroga hotărârea prin care lugojenii au fost obligați să plătească taxa de depozitare a deșeurilor, cei doi consilieri au anunțat că o vor ataca în contencios administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.