Doar 45 de elevi lugojeni au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă

Și în acest an elevii lugojeni au obţinut rezultate modeste la examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă.

Dintre cei 200 de candidaţi care s-au înscris la examen, doar 45 au reuşit să obţină o medie de trecere. 34 de candidaţi au preferat să nu se prezinte la examen, iar 24 de elevi au picat bac-ul cu o notă cuprinsă între 5 şi 5,99, promovabilitatea fiind de 27,10 la sută.

De remarcat că, dintre ce 45 de candidaţi care au promovat examenul, 33 sunt din promoţia curentă (2016), iar 12 din promoţiile anterioare.

Dintre cei 41 de elevi de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, au promovat examenul 11 ( doi din promoţiile anterioare), 27 au fost respinşi şi trei concurenți nu s-au prezentat. Dintre ghinionişti, trei au avut media peste 5, cea mai mare medie – 7,51, fiind obținută de Amelia Margareta Farcaș.  Promovabilitatea la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a fost de 28,94 la sută.

De la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” au fost înscrişi 61 de elevi, din care au promovat 17 (trei din promoţiile anterioare), șase nu s-au prezentat, iar 38 au fost respinşi (11 cu media între 5 şi 5,99). Cea mai mare medie – 8,83,  a fost obținută de Andreea Delia Vasile. La Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” promovabilitatea a fost de 30,9 la sută, cea mai mare din municipiu.

La Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, din cei 46 de elevi înscrişi, opt au promovat (trei din promoţiile anterioare), 14 nu s-au prezentat şi 24 au fost respinşi (patru cu medii peste 5). Toții cei opt candidați au promovat examenul cu medii cuprinse între 6 și 6,09, cea mai mare medie fiind reușită de Dumitru Alexandru Cristescu. La Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” promovabilitatea a fost de 25 la sută.

Rezultate mai modeste au obţinut elevii de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, unde promovabilitate a fost de 21,95 la sută. Din cei 52 de elevi înscrişi, doar nouă au promovat examenul, 11 nu s-au prezentat, iar 32 au fost respinşi (șase au avut media peste 5).  Cea mai mare medie – 7,96, a fost obținută de Abel Gabriel Gârboni.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obținute pot depune contestaţii, care vor fi rezolvate în zilele de 30 și 31 august, iar rezultatele finale vor fi afișate în 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.