Directorii unităților de învățământ nu vor fi schimbați din funcție, chiar dacă le expiră mandatele

Directorii unităților de învățământ din Lugoj, cărora le expiră mandatul în 9 ianuarie, nu vor fi schimbați din funcție.

Claudiu Buciu, primarul liberal al Lugojului, a anunțat că a decis să nu numească alți directori și să-i păstreze în funcții pe actualii conducători ai instituțiilor de învățământ până în 31 august, chiar dacă au fost înscăunați în perioada fostei administrații PSD.

„În 9 ianuarie expiră mandatul mai multor manageri de instituții de învățământ din oraș. Pentru că numirea altor manageri ar fi însemnat, din punctul meu de vedere, o intervenție exclusiv politică, la această oră am decis să nu facem modificări, pentru că acestea nu ar fi făcute prin concurs, fapt pentru care, cel puțin până la 31 august, cred că vor rămâne aceeași manageri în funcție.

Dacă în această perioadă nu se vor organiza concursuri, ne vom gândi la alți manageri, începând cu 31 august, pe baza unor evaluări interne pe care le vom face, pentru că desemnarea managerilor interimari se face în baza unei consultări între inspectorul școlar general și primar, așa cum spune legea.

Un alt argument, pentru care am preferat să nu schimbăm managerii acum, este acela că ne aflăm într-o perioadă în care lucrurile și așa sunt foarte incerte și funcționarea în regimul acesta online ne dă multe bătăi de cap tururor și am preferat să nu bulversăm mai mult sistemul educațional cu schimbări de manageri în această perioadă.

Preferăm ca deciziile noastre să fie luate în urma unor concursuri. Sperăm ca noul ministru să organizeze cât mai repede concursuri pentru că avem nevoie de manageri competenți în sistemul de învățământ”, a declarat primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.