Din nou pe scenă! Actorii lugojeni, două reprezentații cu piesa „Haide, ucide-mă, dragoste!”

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj își reia activitatea, după o lungă pauză impusă de pandemie, prin prezentarea unui prim spectacol de teatru.

Astfel, actorii Teatrului Municipal ,,Traian Grozăvescu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj vor oferi angajaților Spitalului Municipal ,,Dr. Teodor Andrei” Lugoj comedia de mare succes ,,Haide, ucide-mă, dragoste!”, de Aziz Nesin, în regia Mariei Voronca, marți, 8 iunie 2021, de la ora 19:00, în Sala Teatrului, în semn de respect și recunoștință pentru efortul și sacrificiul dovedit în lupta cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în toată această perioadă extrem de dificilă.

O a doua reprezentație cu această comedie va avea loc luni, 14 iunie 2021, de la ora 19:00, de data aceasta pentru publicul larg lugojean, biletele fiind puse în vânzare la Agenția Teatrului, rezervări telefonice la 0751167181.

Important de menționat este faptul că la ambele reprezentații numărul de spectatori este limitat la 50% din capacitatea sălii, iar purtarea măștii în interiorul Teatrului este obligatorie!

Iată se spun, despre piesă și roluri, regizoarea spectacolului și cei trei protagoniști:

Maria Voronca (regizoare): „Am primit textul piesei de la un fost coleg de-al meu de la Turda. M-a tentat pentru că erau personaje puține, m-a tentat pentru că era comedie, m-a tentat pentru că știam câte ceva despre autor. Piesa este foarte lungă și bineînțeles că am „operat” în ea, pentru că nu rezistă , în ziua de azi, spectacole de peste două ore. Am „croit-o”, am conceput-o în așa fel încât să fie valabilă de dat publicului, adică să fie primită bine. Prima reprezentație a fost în 2006. De atunci, cei care au jucat rolul masculin s-au tot schimbat (inițial a fost Silviu Simonescu, urmat de Ovidiu Decean și, actualmente, Tudor Trăilă). Cele două actrițe (Ileana Căprariu și Lăcrămioara Bercean), parcă sunt „de acolo”, cu toate că ele fac o compoziție de vârstă și de caracter. Ce e foarte important este că fetele repetă și joacă cu multă dăruire. Eu am căutat să le deschid dorința de a se autodepăși, să nu rămână la suficiență, să vrei, întotdeauna, mai mult. Poate că nu întotdeauna m-au înțeles, dar eu mi-am făcut datoria să le „stârnesc” acest gând. În situația actuală, în care se vorbește despre desființarea Casei de Cultură a Municipiului, unde atât Tudor, cât și Ileana sunt angajați, chiar au destulă putere, încă, văd eu, dar ce o fi în sufletul lor…  Ce să facem? Trăim aceste vremuri…”.

Ileana Nemecsek – Căprariu (Siyen): „Nu că îmi place piesa asta, o ador! Acest lucru l-am simțit de la prima citire a textului, am știut că va avea succes , ceea ce s-a și dovedit până la urmă, prin longevitatea ei. O joc și acum cu plăcere. Până acum, în rolul Funcționarului, avem al treilea partener, dar noi, ,,fetele”, am rămas aceleași. Iată, ca în viață, fetele sunt constante. Vorba unui bun prieten, s-ar putea să jucăm piesa asta până nu va mai fi nevoie de machiaj… Este o piesă extraordinar de ofertantă, te poți juca foarte mult pe ea, îți permite să improvizezi, poantele ies de la sine, te ajută și textul. Mă bucur imens și sunt foarte fericită că am avut privilegiul să joc în ea și iată că o facem și în continuare cu aceeași plăcere.”

Lăcrămioara Bercean (Diha): „Piesa, pentru mine, a fost o provocare, deoarece eram foarte tânără și nu cu multă experiență în teatru. M-a ajutat mult faptul că am avut-o ca parteneră pe Ileana, deja cu experiență pe scenă. Nu este simplu să faci un rol de compoziție. Piesa este foarte bună, îți oferă multe oportunități, atât prin text, cât și prin acțiunea ei. Deși jucăm de atâția ani acest spectacol, totuși mai găsim mereu câte ceva nou în el.”

Tudor Trăilă (Funcționarul de la gaze): „E o comedie savuroasă, de un haz nebun,  o comedie de mare succes, care prinde la public, cea mai longevivă piesă a teatrului lugojean. De fiecare dată, după ce vede piesa asta, spectatorul pleacă din sală reconfortat și plin de voie bună, timp de o oră și un pic uitând complet de problemele și supărările de zi cu zi. Rolul Funcționarului este unul extrem de ofertant, din toate punctele de vedere. Îl joc cu o plăcere deosebită! Am trecut acum la un personaj mai în etate, ieșit la pensie. Bineînțeles, asta nu datorită vârstei mele… ci doar a acumulării de… experiență.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.