Din Banat la noi acasă! Concurs online de interpretare vocală adresat tinerilor din Banatul istoric

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează un concurs online de interpretare vocală – ”Din Banat la noi acasă”, adresat tinerilor cu vârste între 15 – 25 de ani, provenind din Banatul istoric.

„Scopul competiției este atragerea tinerilor spre valorile culturii tradiționale prin promovarea artiștilor, aflați la începutul carierei. Chiar dacă fizic suntem separați, din cauza pandemiei COVID 19, putem fi împreună prin intermediul artei și al tehnologiei”, au anunțar reprezentanții Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Concursul ”Din Banat la noi acasă” este adresat pe secțiuni tinerilor cu vârste între 9 – 14 ani și celor cu vârsta între 15 – 25 de ani, provenind din județele Timiș, Caraș – Severin, Arad, Mehedinți, Hunedoara, zona Voievodinei (Serbia) și o parte din Ungaria (Comitatul Csongrád).

Pentru a participa la concurs, tinerii vor realiza o înregistrare-selfie de maxim cinci minute, în care vor interpreta live o doină sau un joc. Este recomandat ca interpretarea să fie în costum popular din zona Banatului.

Filmările vor fi trimise până în data de 27 aprilie direct pe pagina Facebook a Ansambului Profesionist Banatul:
https://www.facebook.com/ansamblul.banatul/ sau la adresa email: ccajt@ccajt.ro.


Juriul va fi format din: Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați în data de 30 aprilie 2020, iar premiul constă în realizarea unei piese și imprimarea ei împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.