Digul de la Pohalma, care a cedat la inundații, va fi reparat

Autoritățile au anunțat că vor repara digul de la Pohalma, din aval de Lugoj, care a cedat în două locuri, la inundațiile de săptămâna trecută.

Anunțul a fost făcut în urma unei întâlnirii pe care Liliana Oneț, prefectul județului Timiș, a avut-o marți, 23 iunie, la sediul Administrației Bazinale de Apă Banat, cu Ervin Molnar, directorul general al Administrației Naționale Apele Române și cu noul director al Administrației Bazinale de Apă Banat, Caius Mihai Parpală.

„În cadrul discuțiilor s-au abordat probleme legate de inundațiile din județ, respectiv despre investițiile necesare pentru consolidarea malurilor și a digurilor din Timiș. A reieșit faptul că există deschidere pentru a sprijini proiectele de investiții din județul Timiș, atât cele în derulare, cât și alte proiecte mai vechi. Totodată, după ce va trece această perioadă de coduri meteorologice și de inundații, se va face o evaluare a pagubelor și se vor aproba lucrări de investiții, începând cu digul din aval de Lugoj – cel la care s-a produs o breșă la sfârșitul săptămânii trecute”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.