DGASPC Timiș a luat măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Celula de urgență a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a instituit o serie de măsuri pentru a preveni și limita eventualele îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Acestea prevăd:

  • Se interzice accesul persoanelor străine în centrele rezidențiale, până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire a acestei măsuri, după caz.
  • Se interzice ieșirea beneficiarilor din centrele rezidențiale, în comunitate (excursii, tabere, vizite etc.), până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire, excepție făcând cazurile bine justificate. Se suspendă participarea angajaților la activitățile recreative, a delegațiilor, întâlnirilor, evenimentelor până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire.
  • Va fi sistată, până în data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire a acestei măsuri, activitatea centrelor de zi din structura DGASPC Timiș.
  • Se suspendă audiențele fizice, până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. Audiențele vor fi acordate telefonic, conform următorului program: luni-marți între orele 10 – 14, vineri între orele 10 – 12. Persoanele care vor solicita o audiență telefonică, au posibilitatea de a apela DGASPC Timiș la numerele de telefon 0256-490281, 0256-494030. De asemenea, cetățenii au posibilitatea de a ne transmite o petiție scrisă, urmând să le fie comunicat răspunsul în cel mai scurt timp posibil. Pentru corespondență pot fi folosite următoarele coordonate de contact:

Adresă: DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș, cod poștal 300004,

Fax: 0256-407066;

Adresă de e-mail: dgaspctm@dgaspctm.ro, dgaspctm@gmail.ro.

  • Se suspendă accesul publicului în instituție, până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. Documentele vor fi transmise și primite prin intermediul curier/poștei – recomandată cu confirmare de primire, a poștei electronice sau prin fax.
  • Dorim să le reamintim cetățenilor cele două noi adrese de e-mail dedicate, care pot fi folosite de autorități, de persoanele cu dizabilități sau de aparținătorii acestora din județul Timiș, pentru transmiterea, în format electronic, a dosarelor de încadrare în grad de handicap:

– pentru dosare copii cu dizabilități : sec­_copii_timis@dgaspctm.ro

– pentru dosare adulți cu dizabilități : sec­_adulti_timis@dgaspctm.ro

  • Toate certificatele de încadrare în grad de handicap se vor transmite prin poștă, în plic, recomandată cu confirmare de primire.
  • Toate opțiunile persoanelor cu dizabilități (cerere pentru obținerea rovinietei, cerere pentru opțiunile-acord pentru asistent personal sau pentru indemnizație lunară, cererile pentru eliberarea cardului european de dizabilitate etc) vor fi transmise, de către cetățeni, prin poștă, cu confirmare de primire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.