Dezinsecție terestră, în Lugoj! Cetățenii sunt sfătuiți să… închidă ferestrele

Primăria Lugoj organizează o acțiune de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor, pe domeniul public și privat al municipiului Lugoj.

Cetățenii care au ferestrele la o distanță de până la 20 de metri de aliniamentul stradal sunt sfătuiți să le țină închise în perioada în care se desfășoară această acțiune.

Iată comunicatul Primăriei Lugoj:

„Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că, în perioada 29 – 30 iunie 2024, între orele 21.00 – 04.00, se vor derula acțiuni de dezinsecție terestră pentru combaterea țănțarilor, pe domeniul public și privat al municipiului  Lugoj.

Produsul utilizat  pentru actiunea de dezinsecție țânțari este: Solfac Trio EC 140 NF, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 0.02 – 1.2 litri/produs in 30 – 300 litri de apă/solvent, pentru combaterea țânțarilor;

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale, sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior.

Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat.

De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 29-30 Iunie 2024  în intervalul orar menționat.

În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare, măsurile care trebuie respectate sunt:

  • Inhalare: Duceți subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceți respirație artificială. Sunați imediat un medic.
  • Contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate. Se va face imediat duș. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi. Contactul cu ochii: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puțin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.
  • Ingerare: Apelați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

IMPORTANT!

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine, în caz contrar operatorul care prestează serviciul și Primăria municipiului Lugoj,  sunt absolvite de orice responsabilitate.

În cazul în care conditiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Rugăm cetățenii din raza administrativ – teritorială a Municipiului Lugoj să respecte măsurile indicate în prezentul anunț. Vă mulțumim pentru înțelegere!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.