Dezbatere despre relansarea vieții publice și modernizarea Lugojului în plan cultural și educațional

Noul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, împreună cu deputatul liberal Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, au organizat, luni, dezbaterea „Relansarea vieții publice și modernizarea Lugojului prin preocupări concertate către susținerea potențialului cultural și educațional al municipiului Lugoj”.
Au participat: fostul ambasador Vasile Popovici, profesorul Sorin Predescu, fostul director al Direcției de Cultură Timiș, inspectorul școlar general al IȘJ Timiș, Marin Popescu, oameni de cultură și din sectorul educațional din Lugoj.
„În ultimele săptămâni, am dialogat cu domnul Buciu Alexandru Claudiu, noul primar al Lugojului, care susține ideea unei necesare relansări a orașului prin mijloacele „calde” ale educației și culturii. Cred că aceasta este una dintre cele mai importante resurse ale Lugojului, căci municipiul de pe Timiș este binecunoscut ca un centru al culturii și educației bănățene, al cărui potențial merită susținut, mai ales că, din păcate, ultimii ani au fost dominați de stagnare și blazare. Mă simt onorat să întâlnesc astăzi, aici, mulți dintre oamenii de valoare din Lugoj, manageri ai școlilor lugojene, oamenii ai culturii muzicale lugojene, istorici sau manageri culturali, dar și mulți alți specialiști ai educației și culturii. Cu ajutorul noului primar, al noului consiliu local și al noului consiliu județean, dar și cu implicarea Ministerului Culturii, mai ales după formarea viitorul guvern liberal, care se va constitui după alegerile din 6 decembrie 2020, dar și cu implicarea dumneavoastră, a principalilor oameni de cultură, artă, litere și muzică, a dascălilor lugojeni, cu siguranță vom relansa și vom dezvolta Timișul cultural și educațional, prin fructificarea potențialului semnificativ al Lugojului, un centru reprezentativ al culturii central-europene. Liberalii din Timiș formează o echipă puternică, perseverentă, cu oameni care aduc plus-valoare, care se vor concentra asupra nevoilor Lugojului”, a spus deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.