Desfășurare mare de forțe! Accident rutier cu victime multiple

Pompierii din Timișoara, Lugoj, Buziaș și Făget au intervenit la un accident rutier cu victime multiple, în care a fost implicată o cisternă de transport substanțe periculoase, un microbuz și două autoturisme.

Din fericire, a fost doar un exercițiu cu forțe și mijloace în teren desfășurat miercuri, 22 noiembrie, în zona localității Cralovăț.

Potrivit scenariului, din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, în apropierea localității Cralovăț din județul Timiș s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o cisternă de transport substanțe periculoase, un microbuz de transport persoane și două autoturisme.

De urgență au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara, Detașamentul de Pompieri Lugoj, Stațiile de Pompieri Buziaș și Făget și la locul evenimentului s-a intervenit cu 8 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de serviciu și un microbuz, 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 5 echipaje SMURD, dintre care, două cu medic și 2 ambulanțe SAJ, dintre care, una cu medic, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități și un echipaj CBRN. La fața locului au fost mobilizate Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Recaș și comunei Topolovățu Mare.

Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență s-a dispus activarea Planului Roșu de Intervenție, a Grupei Operative şi încadrarea Punctului de Comandă Mobil.

„Obiectivele exercițiului desfășurat azi au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat, îmbunătățirea cooperării inter-instituționale, precum şi antrenarea tuturor forțelor participante în conducerea acțiunilor de limitare şi înlăturare a urmărilor situației de urgență în care sunt implicate victime multiple. Felicităm efectivul pompierilor, voluntarii și personalul medical participant și mulțumim reprezentanților Poliției Rutiere, Gărzii de Mediu Timiș și Direcției de Sănătate Publică Timiș pentru sprijinul acordat”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.