Deputatul PSD Sorin Stragea: „Nu sunt personaj de desene animate! Eu ies din politică cu capul sus!”

Deputatul lugojean Sorin Stragea a anunțat, într-o conferință de presă, că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din decembrie și că, la finalul acestui mandat, se va retrage din viața publică.

„Eu nu sunt personaj de desena animate! Nu sunt nici Lolek, nici Bolek! Eu sunt printre puținii care, după 26 de ani în viața publică, de activitate în slujba cetățenilor, îmi închei cariera politică la o vârstă la care alții o înceo. Eu îmi închei activitatea politică cu capul sus, în primul rând din motive medicale! (…) Decizia am luat-o după alegerile din 2012, pentru faptul că, în timpul alegerilor, am avut niște sincope venite de la unii colegi, care văzând probabil că nu pot să mă împiedice să candidez, pentru că am fost validat direct de Biroul Național al PSD, împreună cu colegul Covaci, de la Făget, s-au coalizat cu adversarul meu. Și atunci am zis că, dacă îi deranjez pe băieți, îmi fac mandatul și mă retrag. După aceea, faptul că am fost apreciat pentru activitatea mea de cei de la București și mi s-a încredințat funcția de vicelider al regiunii de vest în Camera Deputaților a mai mai atenuat din această hotărâre de a-mi încheia activitatea politică în 2016. Dar, din păcate, după o perioadă de timp, am asistat la încercări de denigrare și de marginalizare. Astfel, coroborat cu problemele de sănătate, pe care le-am neglijat din seriozitate și loialitate față de partid, am fost determinat să iau această hotărâre. Dar nu voi pleca din partid, cum au crezut unii sau chiar și-au dorit! Nu voi pleca pentru că eu am toleranță zero pentru trădători și traseiști. Și, din păcate, nu sunt puțini! Eu am fost curtat începând încă din 2009-2010 și nu la nivel local. Dar pe toți i-am trimis la plimbare și le-am spus că nu voi pleca din PSD, care este primul și ultimul meu partid! Eu nu sunt social-democrat de conjunctură, de trei zile sau de trei luni. Eu sunt din 2003! Am 13 ani de când sunt membru în acest partid și chiar și atunci când am fost independent eu am avut viziuni de stânga și am fost susținut de Partidul Social Democrat istoric, al lui Cunescu. Deci eu am filon social-democrat și nu voi pleca din PSD chiar dacă rămân simplu membru. Eu consider că mi-am făcut datoria și stau cu capul sus în fața oricui. Am preferat să mi se adreseze cu apelativul fraier, în sensul că nu am profitat de anumite conjuncturi, decât escroc. Și sunt cu capul sus! Vreau să le mulțumesc lugojenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de fiecare dată, precum și tuturor celor care au crezut în mine! ”, a declarat Sorin Stragea.

Deputatul lugojean a ținut să menționeze că nu va candida la următoarele alegeri parlamentare, deși putea concura chiar pe un loc eligibil, pentru că îndeplinea toate criteriile, inclusiv pe cele de integritate, iar în județ, se află „în topul cerințelor pentru o funcție de deputat”.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.