Delegație lugojeană la Sărbătoarea Ioanei d`Arc, la Orléans. S-a marcat și 25 de ani de înfrățire cu orașul francez

Primarul Francisc Boldea, însoţit de Liviu Savescu și Aurel Jurubiță, membri ai Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Lugoj, a participat, în zilele de 7 şi 8 mai 2019, în oraşul francez Orléans, la manifestările dedicate Ioanei d`Arc. Cu acest prilej a fost marcată şi aniversarea a 25 de ani de înfrăţire între Lugoj şi Orléans.

Au răspuns invitaţiei administraţiei din oraşul francez şi au participat la manifestări delegaţii din toate cele 12 oraşe înfrăţite cu Orléans.

În data de 7 mai, în Sala de Consiliu a Primăriei Orléans, a avut loc o întâlnire de lucru cu toate delegaţiile prezente la manifestări. În deschidere, Olivier Carre, primarul oraşului Orléans şi preşedintele Metropolei Orléans, a urat bun venit tuturor delegaţiilor şi a prezentat viziunea sa privind relansarea relaţiilor de parteneriat cu oraşele înfrăţite, propunând un forum anual de discuţii între toate aceste oraşe pentru a facilita schimbul de bune practici pe multiple domenii. În cadrul întâlnirii a luat cuvântul și primarul Francisc Boldea, care a salutat iniţiativa primarului din Orléans, precizând că şi unul din dezideratele municipalităţii lugojene este relansarea şi dezvoltarea relaţiei de parteneriat cu oraşul Orléans şi orice model de bune practici în administraţie merita împartăşit reciproc.

În continuare, a avut loc un moment de omagiu la statuia Ioanei d`Arc, unde primarul Olivier Carre a depus o jerbă de flori, fiind însoţit de toţi conducătorii de delegaţii.

A urmat o ceremonie în sălile de la Hotel Groslot, clădire istorică ce a adăpostit în trecut Primăria din Orléans. În cadrul ceremoniei a fost marcat momentul aniversării a 25 de ani de parteneriat între Lugoj şi Orléans. Cu acest prilej, primarul Francisc Boldea a oferit omologului său francez o plachetă aniversară, după care a fost invitat să scrie în Cartea de Onoare.

Seara, la ora 22, delegaţiile au participat la ceremonia de înmânare a stindardului şi, apoi, la un spectacol impresionant de lumini proiectate pe Catedrala Sainte Croix.

În dimineaţa zilei de 8 mai, delegația  lugojeană  a participat la o slujbă, în Catedrala Sainte Croix, apoi primarul Francisc Boldea a fost invitat, alături de şefii celorlalte delegaţii, în sălile de la Hotelul Groslot, unde a fost prezentat oficialilor (parlamentari, universitari, cetăţeni de onoare, prefect, reprezentanţi ai armatei),  după care i-a fost înmânată medalia oraşului Orléans.

După-amiaza zilei de 8 mai a fost în întregime dedicată manifestărilor de omagiere a Ioanei d`Arc, eroina eliberatoare a oraşului francez. În Piaţa Sainte Croix a avut loc o defilare militară grandioasă, urmată de o paradă în costume de epoca şi, la final, de un cortegiu comemorativ de 3 ore, pe străzile oraşului, la care au luat parte şi delegaţiile oraşelor înfrăţite.

Lugoj Expres Delegație lugojeană la Sărbătoarea Ioanei d`Arc, la Orléans. S-a marcat și 25 de ani de înfrățire cu orașul francez vizită Sărbătoarea Ioanei d`Arc parteneriat Orleans Lugoj înfrățire Franța Francisc Boldea delegație lugojeană 25 de ani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.