Delapidare de peste 260.000 de lei la o asociație de proprietari din Lugoj

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș au efectuat, marți dimineața, în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Lugoj, două percheziții domiciliare pe raza municipiului Lugoj, la reprezentanții  Asociații de proprietari nr.1 din cartierul Micro III, bănuiți de delapidare.

Polițiștii au fost sesizați, la sfârșitul lunii iulie, de către un furnizor de utilități publice din municipiul Lugoj, despre faptul că reprezentanții asociației de proprietari și-ar fi însușit în mod ilegal sume de bani din gestiune.

Astfel, s-a dispus începerea urmăririi penale față de președintele și casierul asociației, de 79 de ani, respectiv 62 de ani.

În urma expertizei financiar – contabile efectuate, s-a stabilit că evidența contabilă a asociației nu ar fi fost întocmită corespunzător, cei doi fiind bănuiți că ar conduce o evidență contabilă dublă, fapt ce ar favoriza sustragerea de bani din gestiune, în paguba membrilor și a furnizorilor de utilități.

Prejudiciul cauzat este estimat la 265.000 de lei.

Prin efectuarea perchezițiilor, polițiștii au urmărit ridicarea unor documente și înscrisuri, din perioada 2009-2015, pentru completarea probatoriului.

Oamenii legii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor două persoane în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.